T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
28 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında İstanbul Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde düzenlenen 5 nci Dünya Helal Zirvesi 7 nci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Fuarında Malatya Valiliği tarafından stand açılarak tanıtım faaliyetlerinde bulunuldu. Malatya Valiliğinin koordinesinde Malatya Aşçılar Derneği ile Aslantepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Malatya yemek kültürü, kayısı ve diğer yöresel ürünlerin tanıtımı ve ikramı yapıldı.
Fuara 50’yi aşkın ülkeden 250 firma katılırken Malatya Valiliği standında Malatya yöresel yemek fotoğraflarından oluşan fotoğraf sergisi de açıldı.
Fuarda Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) ve Dünya İslam ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu (WICS) işbirliği ile gerçekleştirilen Uluslararası Aşçılar Şampiyonasında Malatya Aşçılar Dernek Başkanı Nihat Ertan, Şef jüri olarak Malatya’yı temsilen görev aldı.
Fuar etkinlikleri kapsamında ayrıca Türk mutfağının tanıtımına katkı sunulması amacıyla 30’dan fazla ilin yiyecek – içecek hizmetleri alanı bulunan okulların öğrencileri yarıştı.
Heyecanlı ve çekişmeli geçen yarışmada Aslantepe Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni ve ekip koçluğunu yapan Ali Özdemir Kayısılı İçli Köfte, Kayısı Soslu Burma Bonfile ve Kayısılı Fışfış Tatlısı’ndan oluşan menü ile Bronz madalya, öğrencilerden Songül Sarıcan makarnalar kategorisinde Altın, Ömer Seha Uzun Balık Kategorisinde Altın, Edanur Koçak Makarnalar Kategorisinde Gümüş, Öznur Tarhan Soğuk Tatlılar Kategorisinde Gümüş, Ahmet Esat Karaduman Kuzu Yemekleri Kategorisinde Bronz madalyaya layık görüldü. Mehmet Emin Aydın, Songül Sarıcan Ömer Seha Uzun isimli öğrencilerimizin oluşturduğu ekip te en iyi ekip yarışmasından Bronz madalya ile döndüler. Ayrıca mevcut ekip dışında yarışmaya katılan lise öğrencilerinden Zekeriya Gaygılı, Şahin Özdemir ve Hüseyin Kutalanoğulları tarafından oluşan ekip en iyi ekip yarışmasında Gümüş madalya almaya hak kazandılar.
Etkinlik organizasyon koordinatörü İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Halil Kılıç, Malatya Aşçılar Derneği Başkanı Nihat Ertan, Meslek Okulu öğretmeni Ali Özdemir ve öğrenciler bugün Vali Aydın Baruş’u makamında ziyaret ederek, Valilikçe verilen desteğe teşekkür edip, yarışmada kazanılan madalya ve plaketleri Vali Aydın Baruş’a takdim ettiler.
Vali Aydın Baruş yaptığı konuşmada, Valiliğimizce İlimizin tanıtımında Gastronomiye ayrı bir önem veriyoruz. Uluslararası bir fuarda ilimizin zengin yemek kültürünün tanıtılması yarışmada ödüller alınması ilimiz adına okulumuzun verdiği eğitim adına gurur verici, başarılarınızdan dolayı tüm ekibi kutluyorum diyerek yarışma da derece alan öğrencilere hediyeler verdi.