T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId) |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Malatya Kayısı Araştırma Enstitüsü tarafından kayısı çekirdeğinden ve dut meyvesinden üretilen Glutensiz Bisküvi üretildi.
Çölyak hastaları için projelendirilen ve açılışı gerçekleştirilen tesiste üretimi yapılacak olan bisküvilerde kayısı çekirdeği ve dut kullanılarak bisküvi üretimi gerçekleştirilecek. Gluten barındırmayan kayısı çekirdeği unu ve şeker yerine de dut kullanılarak Kayısı Araştırma Enstitüsü Ar-Ge birimi tarafından üretilen bisküviler Çölyak hastaları için farklı bir ürün yelpazesi olacak.
Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan, Tarın ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, TAGEM Daire Başkanı Gökhan Kızıltepe, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık'ın selamlama konuşmasının ardından söz alan Vali Aydın Baruş, “Kayısı Malatya için stratejik bir ürün, çünkü Malatya’nın tarım topraklarının %20’si kayısı ağaçları ile kaplı ve Malatya ekonomisi içerisinde kayısı üretimi ve ticareti çok önemli bir role sahip.
Tabi kayısı Malatya için çok önemli ama bu kayısı ürününü katma değeri daha yüksek bir hale getirmek, Malatya ekonomisi için daha fazla gelir getiren bir kaynak haline getirmek için çalışmamız gerekiyor. Bugün kuru kayısı ihracatında Malatya’nın yıllık yaklaşık geliri 300 milyon $ civarında. Hem Türkiye’nin hem de dünyanın kayısı ticaretinde çok önemli bir payını Malatya alıyor. Yine kayısının yanında kayısıdan elde edilen diğer ürünlerden olan kayısı çekirdeğinin dünya piyasasına sunulması anlamında da önemli bir payımız var.
Dünyada da aynı şekilde Malatya kaysısının katkı maddesi olarak kullanılarak insanların gıda ihtiyaçları karşılanmak üzere değişik ürünlerin piyasaya sunulduğunu görüyoruz. Ama bunlar maalesef Malatya’nın markası değil. Onun için ilimizde Lisanslı Depo kurulması kayısının sağlıklı koşullarda muhafaza edilmesi açısında çok önemliydi. Yine kayısının gerekli değeri bulması açısından da Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Toprak Mahsulleri Ofisinin destekleme kapsamına alınması çok önemli bir adımdı ki bunun etkilerini piyasada görüyoruz. Bu yıl destek alımına ihtiyaç kalmadı gibi bir şey çünkü kuru kayısının fiyatı gerçekten hak ettiği değere doğru gidiyor. Bu anlamda vermiş oldukları destekler için Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğümüze, Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğümüze ve bilhassa Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ediyoruz.
Büyükşehir Belediye Başkanlığının kurmuş olduğu lisanslı depolar Malatya için çok önemli. Sadece kuru kayısının sağlıklı koşullarda muhafazasının sağlanması açısından değil aynı zamanda alternatif kayısı ürünlerinin piyasaya sunulması açısından Ar-Ge biriminin orada kurulması ve bunların ticari olarak piyasaya sunulması anlamında bir merkez olacak orası. Bu merkezin Kayısı Araştırma Enstitüsü ile birlikte çalışması çok önemli. Çünkü Kayısı Araştırma Enstitüsünde değerli arkadaşlarımız, akademik personelimiz güzel çalışmalar yapıyorlar ki bugün tattığımız ve insanların istifadesine sunulacak olan kayısı çekirdeğinden ve dut kurusundan üretilmiş olan glutensiz bisküvi bu ürünlerden birisi. Bir de burada üretilen ürünlerin Malatya’nın markası olarak dünya piyasasına sunulması anlamında da Sanayicilerimizle birlikte çalışılması çok önemli” diyerek sözlerini tamamladı.
Kayısı Araştırma Enstitüsünde düzenlenen açılış programına Vali Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, TAGEM Daire Başkanı Gökhan Kızıltepe, Tarın ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürü Abdullah Erdoğan ve Çölyak Derneği üyeleri katıldı.